Facebook Twitter Gplus RSS
 
 
Home » Световни » Филмът „Карибски пирати: В непознати води“ – най-касовият филм
formats

Филмът „Карибски пирати: В непознати води“ – най-касовият филм

В истински фурор се превръща филма „Карибски пирати: В непознати води“. Той  постави рекорд, превръщайки се в най-касовият филм на компанията „Дисни“ отвъд пределите на Северна Америка, съобщи сайтът boxofficemojo.com.

От продажбата на билети по света (без САЩ и Канада) лентата за приключенията на капитан Джак Спароу донесе 695 милиона долара. А общите приходи от разпространението на филма възлезнаха на 907 милиона долара.

В цялата история на киното по този показател „Карибски пирати: В непознати води“ отстъпва само на „Аватар“ на Джеймс Камерън (2 милиарда долара), на „Титаник“ (1,2 милиарда долара) и на „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ (741 милиона долара).

Създателите на „Карибски пирати: В непознати води“ предполагат, че много скоро общите приходи от продажбата на билети за филма ще надхвърлят един милиард долара. А това ще доближи лентата до „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца“ с приходи от 1,066 милиарда долара, от които 423 милиона бяха от Северна Америка.

За сравнение: приходите от „Карибски пирати: В непознати води“ в САЩ и Канада възлизат на 211 милиона долара. Лентата „Карибски пирати: В непознати води“ бе пусната по кината през май 2011 г.

В нея играят Джони Деп, Пенеполе Крус, Джефри Ръш, Иън Макшейн и др. Отзивите на критиците за филма бяха отрицателни, но интересът на зрителите към лентата е голям.
Източник: actualno.com

 
comments  Коментарите са изключени
© Скандални новини и събития
credit