Facebook Twitter Gplus RSS
 
 
Home » Световни » Финалът на Хари Потър
formats

Финалът на Хари Потър

Най-накрая беше показана и последната част на филма Хари Потър  и Даровете на смъртта – част 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2). Седем филма и 10 години по-късно, осмият слага точката на една цяла Вселена, с печалби от 6 млрд. долара само от досегашните филми. Те ще растат още. Финалният щрих от сагата ще привлече всички онези, които са се докосвали до поредицата поне чрез едно томче или един филм.

В тази серия Хари най-накрая ще се изправи срещу Онзи, чието име не бива да се споменава, учители и ученици ще защитят Хогуортс от тъмните сили, а Рон и Хърмаяни ще скрепят ученическата любов с дългоочаквана целувка. Режисьорът Дейвид Йейтс, заснел и предишните три филма, тук надминава себе си. Филмът му е с перфектен ритъм и темпо – екшънсцени, които те залепват на стената, се редуват с дълбоко емоционални епизоди. Осмият филм за Хари Потър е и първият, прожектиран на 3D.

Многобройните английски актьори от старата и средната генерация, които придаваха тежест на поредицата през годините и балансираха неопитността на триото тийнейджъри, отново са тук. Алън Рикман е върхът като Сивиръс Снейп, но на екран блясват още талантите на Маги Смит като проф. Макгонъгол, Майкъл Гембън -Дъмбълдор (заместил титуляра в тази роля Ричард Харис, починал след втората серия), Джон Хърт – Оливантър, Рейф Файнс като Волдемор и Хелена Бонам-Картър в ролята на Белатрикс Лестрейндж. Най-силният коз на Даровете на смъртта безспорно е техническото изпълнение. С главозамайващи ефекти, декори и операторска работа, той съдържа повече екшън и динамика, отколкото всичките досегашни серии накуп. Гвоздеят в програмата е обсадата и защитата на магьосническото училище Хогуортс.

Мрачна, вълнуваща и ефектна, последната – и най-добра – екранизация по Джоан К. Роулинг ще привлече всеки, който някога е имал и най-малък интерес към историята за малкия магьосник. Сбогом, Хари Потър, ще ни липсваш.
Източник: actualno.com

 
comments  Коментарите са изключени
© Скандални новини и събития
credit