Facebook Twitter Gplus RSS
 
 
Home » Любопитно » Как да направим така, че да сме щастливи?
formats

Как да направим така, че да сме щастливи?

Всеки човек по един или друг начин, се опитва с всички средства да постигне щастието в своя живот. В търсенето на по-добър и щастлив живот хората често не осъзнаваме, че в повечето случаи всичко зависи от самите нас и от дребните подробности на ежедневието ни. Ето няколко полезни навика, които определено биха направили живота ни по-щастлив.

Целите и задачите. През 1932 година един австрийски психиатър обобщава: „Ако наблюдавате един наистина щастлив човек, ще откриете, че той конструира лодка, пише симфония, обучава сина си, отглежда далии в градината си, търси яйца от динозавър в пустинята Гоби.“ С това си твърдение психиатърът не иска да каже нищо друго, освен че щастливият човек има цел и задачи в живота си.

Храната. Не е много популярно схващането, че храната е свързана с настроението на човек. Оказва се обаче, че ако сме планирали какво ще хапваме през цялата седмица, шансът да сме в по-добро настроение е много по-голям.

Ваканциите. Според проучване в Холандия през 2010 година много е полезно да планираме ваканциите и почивките си поне 2 месеца предварително. Вълнението от очакваното ще ни държи щастливи през целия период.

Хобитата. Добре е човек да опитва нови хобита на всеки три месеца. Така той не само разширява кръгозора и интересите си, но често открива свои скрити страсти, които го правят щастлив.

Сънят. Всички знаем как след като се наспим след тежък ден, на следващия проблемите ни не ни се виждат чак толкова големи. Ето защо леката дрямка през деня също е препоръчителна. След нея обикновено лошите емоции са изчезнали.

Слънцето. Времето повлиява настроението ни. Доказано е, че хората, които прекарват поне 30 минути на слънчева светлина дневно, са по-щастливи от останалите. Това обяснява и защо лятото е любим сезон за мнозина.

Сексът. Немско проучване от 2004 година показва, че когато хората започнат да правят секс по-често се чувстват толкова щастливи, колкото биха били ако увеличат заплатата им драстично. Ето защо за щастлив живот препоръчително е двойките да правят секс поне веднъж седмично.
Източник: actualno.com

 
comments  Коментарите са изключени
© Скандални новини и събития
credit