Facebook Twitter Gplus RSS
 
 
Home » Новини » Възрастовата граница на ХИВ- позитивните в България е паднала драстично
formats

Възрастовата граница на ХИВ- позитивните в България е паднала драстично

aidsМедиците са стреснати от новината, че възраста на заболелите от СПИН рязко е спаднала. Директорът на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ към здравното министерство Тонка Върлева разкри последните новини свързани с болестта на века.

Цели 52% от новорегистрираните са млади хора на възраст от 15 до 29 години. Според нея половината от младите хора твърде рано започват сексуален живот и нямат необходимата информация относно рисковете, които носят креватните изпълнения.

По официални данни носителите на вируса на СПИН в България вече са над 1200 души, като се предполага, че има още най- малко 3000 инфектирани, които не се водят на отчет.

В София на 1 декември от 9 до 17 ч. на едно от ключовите места, където се събират много млади хора- т.нар.“Попа“, ще се проведат безплатни тестове за ХИВ и Хепатит „В“ и „С“. Организаторите на кампанията са подготвили информационни материали съдържащи адресите на кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН в цялата страна.
Източник: shashavo.com

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© Скандални новини и събития
credit