Facebook Twitter Gplus RSS
 
 
Home » Клюки » Яне Янев се ожени
formats

Яне Янев се ожени

Published on май 30th, 2011 by in Клюки

Най-накрая Яне Янев каза заветното „да“ на своята дама на сърцето. Сватбата започна с традиционно крадене на булката от дома й, след което младоженецът трябваше да „уплътни” с банкноти обувката й, като откупи невестата от близките й. Цели 500 лв. излезе масрафът на Яне по краденето на булката.

На роженските ливади Яне се венча за любимата си, а послед посрещна близо 300 гости на тежка трапеза в ресторант в Сандански.

„Пожелавам си да имам поне 3 рожби” – изказа желанието си Галя, а Яне допълни, че ще е щастлив, ако и трите деца са мъжки наследници. Младоженецът отрече сватбата да е рано започнала предизборна кампания.

„Тук, на роженските поляни баща ми ме е възпитавал в християнски дух и тук реших да вдигна сватба” – каза гордо младоженецът пред репортерските камери.

Свекървата дари булката с пендар (златна монета), дар който традиционно се предавал в рода. Сватбарите бяха гостени с основно ястие – телешки еко стек с месо от личното стопанство на лидера на РЗС. Ястието беше приготвено по давна пиринска рецепта с мащерка и розмарин.

11 гайдари, проводени лично от народната певица Валя Балканска, озвучаваха празненството и допринасяха за неговата народна автентичност.

Ракията за пиршеството беше осигурена от кумовете на младото семейство – сем. Ръждеви. „15-годишна отлежала гроздова, двойна преварка – питие като за тежка сватба!” – похвали се кумът.

Наздраве за младото семейство! Тази година булка, догодина – люлка, както казва народът!
Източник: kliuki.bg

 
comments  Коментарите са изключени
© Скандални новини и събития
credit